Om mig selv

Jeg har haft have siden 1983, da Lisbet og jeg overtog en 1675 m2 stor grund med hus i den ene ende, en fodboldbane i midten, og Værebro Å i den anden ende. Fodboldbanen blev hurtigt omlagt til en begyndende køkkenhave inddelt i højbede, og med et par børn i forvejen og flere på vej var det en selvfølge at der skulle dyrkes økologisk. Efter et par års udvidelser og omrokeringer fik køkkenhaven sin nuværende størrelse på ca 200m2, der blev plantet frugtbuske og træer, høns og bier kom til – og siden har haven kunnet holde en familie på 5-6 personer forsynet stort set året rundt med alskens frugt og grønt.

Af uddannelse er jeg psykolog og havde i starten ikke den ringeste viden om at dyrke grøntsager, så jeg slugte alt hvad man kunne få fat i af litteratur om økologisk dyrkning. Interessen førte også til at jeg sidst i 80’erne var med til at oprette Landsforeningen Praktisk Økologi og sad i bestyrelsen det første par år. Foreningsarbejdet sluttede dog da vi fik barn nummer 5!

Jeg holder meget af at dele viden og erfaringer, forhåbentlig også inspirere andre til at gå i gang med at dyrke – og i det hele taget møde mennesker som deler den samme haveglæde. Jeg har i årevis holdt Åben Have arrangementer et par gange om året, men især efter at alle børnene er flyttet hjemmefra og jeg er blevet arbejdsfri, er der blevet bedre tid til formidling på anden vis: bl. a. hyppige opslag i forskellige havegrupper på Facebook og diverse artikler både for bladet Haven og for Praktisk Økologi. Og nu denne blog.

Du kan også læse mere fra mig og min have her:

Masser af grøntsager på et lille areal
http://www.fa21.dk/files/masser-af-gront-i-en-lille-urtehave.pdf

Peters såkalender for selvforsynere
https://haveselskabet.dk/peters-sakalender-selvforsynere

Minikøkkenhaven
https://www.growcamp.dk/have-tips/mini-koekkenhaven-foelg/