Heldigvis kan man slå græs i december

Heldigvis kan man slå græs i december

7. december 2019 4 Af Peter Norris

Det hjælper gevaldigt på mit vinterhumør, hvis der i disse gråmelerede lysfattige måneder dagligt er mindst én meningsfuldt arbejdsopgave i haven. Det som for andre måske kan være sure pligter er tværtimod noget jeg kan glæde mig over og ligefrem gå og gemme lidt til en dag hvor jeg VIRKELIG har brug for det😉

Her i december, hvor det daglige plukkearbejde i køkkenhaven max tager et par minutter, er der heldigvis græsplænen og de nedfaldne blade. Tidligere var det lidt af en plage at skulle rive alle bladene sammen – slidgigt i skulderen gjorde heller ikke arbejdet ligefrem til nogen fornøjelse – men i år har min første plæneklipper med opsamler vendt fuldstændig op og ned på mit forhold til jobbet. Skulderen slipper og klipperen tager både blade og græs samtidig.

Det milde vejr i år betyder at græsset stadig vokser en smule, og det er ikke alle havens (og naboens) træer der smider bladene samtidig. Og når meget af  blad- og græsafklippet bruges til jorddækning i køkkenhavens bede, passer det meget godt med at hver gang et bed er parat til at blive ordnet for vinteren, er der så et stykke plæne at køre over med klipperen. Således har jeg den sidste måned fået et næsten dagligt energimæssigt kick ud af noget, som jeg tidligere ofte skulle tage mig sammen til.

Her har rosenkålbedet først fået et lag kompost, og derefter bladene.

Og når jeg på et tidspunkt ikke kan presse mere ud af plænen, kan jeg så bl.a. glæde mig over de 10-15 frugttræer som skal beskæres – det kan jo give glæde i sindet ganske mange dage i januar😃

Holderen til bladmuld skal også jævnligt efterfyldes. Og når bladene er lidt findelte af plæneklippen går omsætningen hurtigere.